Plan bezichtiging
DAGPAS €15
 +31 20 280 4002
Menu
DAGPAS €15
Plan bezichtiging
 +31 20 280 4002

Meet our colleague: Agnes van Waaij

Tribes Inspiring Workplaces
12-apr-2019 7:18:40

Deze week stellen we jullie voor aan een dame die al een behoorlijke tijd bij Tribes aan de slag is: Agnes van Waaij! Agnes is Tribal Chief bij Rotterdam Kop van Zuid en bij Rotterdam Blaak, maar haar Tribes avontuur heeft haar op meerdere locaties gebracht! Lees mee hoe Agnes vier jaar geleden begon als eerste Tribes gastvrouw, en later als eerste Tribal Chief!

 

Agnes haar reis

‘Zelf houd ik heel veel van reizen, en dat heb ik ook veel gedaan. Gewoon, met een rugzak de wereld over en genieten van de mooie omgeving. Daarnaast ben ik een groot aantal jaar werkzaam geweest als professioneel fotograaf en grafisch/webdesigner, en heb daar ook mijn eigen bedrijf in gehad. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de vacature voor gastvrouw in een vestiging met fantastische fotografie en een wereldse uitstraling, gecombineerd met de filosofie en de prachtige werkplekken mij enthousiast maakten! Ik kwam de vacature tegen na een aantal jaren ervaring opgedaan te hebben in de facilitaire dienstverlening, en als office manager viel voor mij de vacature bij Tribes als Hostess alles tezamen waar mijn persoonlijke interesse en enthousiasme ligt. Na een eerste kennismaking werd ik uitgenodigd bij de eerste Tribes vestiging, gebaseerd op de Masai in Eindhoven voor een tweede sollicitatie ronde, wat een geweldig mooie locatie, sfeer en ontvangst! Tot op de dag van vandaag is het stiekem nog steeds mijn favoriete locatie.

Eagle eye view

In juli 2015 mocht ik deel uitmaken van de start-up en kreeg ik in Eindhoven een inwerkperiode als gastvrouw. Samen met een collega zou ik de tweede, toen nog te openen, Tribes locatie gaan bemannen in de Rotterdamse Wilhelminatoren. De vestiging, geheel passend bij de ‘hero-tribe’ van de locatie, de Kazakh heeft prachtige werkplekken gelegen op de 15e etage, echte ‘offices with an eagle eye view’: een geweldig uitzicht op het centrum van Rotterdam. Net zoals de Kazakh jagen: zij sturen hun steenarenden omhoog, die vanaf boven, met hun ‘eagle eye view’ aangeven waar de prooi zich bevindt. Ik weet nog goed hoe bijzonder ik dat vond! De opening was ook speciaal, en de aankomst van Chief en Founder Eduard Schaepman die dag zal ik niet snel vergeten: als echte business nomad is hij, samen met andere leden van de Moeke Spijkstra Wielerclub uit Blaricum, naar Rotterdam gefietst, en pakte daar zelfs op het einde een brutaal stukje Erasmusbrug mee!

 

Never say no

Tijdens de start-up in mijn rol als hostess heb ik persoonlijk een groei op gebied van dienstverlening/operations doorgemaakt, een never say no mentaliteit en groot oplossend vermogen ontwikkeld. En ik ben erachter dat ik echt heel gelukkig word van het ondersteunen en verbinden van de gasten in de community. Daarin mocht ik al snel de volgende stap maken, en heb ik een mooie kans gekregen in het meegroeien met Tribes, en dan betekende voor mij persoonlijk dus ook een Scale-up fase. Door de snelle groei van het bedrijf is de functie ‘Tribal Chief’ ontstaan en dit doe ik tot op de dag van vandaag met veel plezier. Samen met de teams van beide vestigingen in de Tribes Rotterdam Kop van Zuid en Tribes Rotterdam Blaak maken we er iedere dag weer iets moois van en gaan geen uitdaging uit de weg!

 

Monument

De mooiste Tribes vestiging (op Eindhoven na), staat voor mij op Blaak nr. 34, want zoals alle Rotterdammers ben ik natuurlijk trots op ‘mijn stad’, en dit is een uniek bouwwerk. De bouw van BlaakHouse heeft plaatsgevonden in het jaar 1950 en is hiermee een monumentaal erfgoed waarbij alles nog in een geweldige staat verkeerd, een mix van de vijftiger jaren samen met Art-deco met alle moderne faciliteiten van nu. De eerste indruk van onze gasten/ondernemers is hier meteen altijd goed!

 

 

 

Gezellige collega’s

Ik heb Tribes zien groeien van een kleine groep tot meer dan 100 collega’s in Nederland, België en Duitsland, ik ken ze natuurlijk niet allemaal persoonlijk maar zij zetten zich iedere dag weer in om het concept tot een succes te maken, met mijn directe collega’s is de sfeer altijd even gezellig. Eens per jaar hebben we de Tribes conferentie en is meteen ook altijd een groot Tribal feest! De oprichters Eduard Schaepman en Jasper Bekkering geven hierbij altijd een inspirerende presentatie en gaan we met een borrel en een dansje het nieuw te komen jaar in!’

You May Also Like

These Stories on Colleagues

Subscribe by Email

Comments (1)