Update 15/12: Wij zijn open, en je bent welkom om bij ons te werken. We volgen de richtlijnen en hebben op al onze locaties maatregelen genomen.

Plan bezichtiging
DAGPAS €15
 +31 20 280 4002
Menu
DAGPAS €15
Plan bezichtiging
 +31 20 280 4002

Bedankt schat: onze kinderen zijn leuk!

Eduard Schaepman
9-mei-2019 4:49:59

Onze kinderen groeien. En dat is maar goed ook, maar het gaat soms zó ontzettend snel. Er zijn een aantal van die momenten waarop je het merkt: verjaardagen, kerst, natuurlijk de bekende mijlpaal een middelbare school bezoeken, maar dit jaar ook met Moederdag.

 wk18 ES - Kicking off Tribes.2019-05-09 04_35_10

Dat moment waarop ik dacht: wat gaat de tijd toch snel, was een aantal weken terug, toen ik onze drie Schaepmannetjes zag samenspannen boven een blad papier. Véronique was van mening dat het een rijm moest worden, Valentine vond een brief de beste optie en Charlie was het met allebei wel eens, maar vond vooral dat er een mooie tekening bij moest.

 

Waar ik voorheen de touwtrekker was, wezen mijn meiden me dit jaar alvast op het naderen van de datum: ‘Pap, het is bijna Moederdag. Dus we moeten een ontbijtje maken en een kleinigheidje kopen, maar vooral iets liefs voor mama op papier zetten’. Een paar jaar geleden stond ik nog te stoeien met het persen van de sinaasappels en het bakken van een ei, terwijl er ondertussen drie Schaepmannetjes in de gaten gehouden moesten worden omdat ze boel aan het afbreken waren: nu word ik aan het werk gezet door mijn dochters. Niet voor een cadeautje hoor, want ‘daar zorgen ze zelf wel voor’. Op die momenten denk je: waar blijft de tijd? Van de macaroni kettingen met onleesbare krabbels zijn we aangekomen bij hartverwarmende teksten en mooie tekeningen en een kleinigheidje van hun eigen zakgeld.

 wk18 ES - WhatsApp Image 2019-03-02 at 10.43.59 (1)

Ze hebben natuurlijk (gelukkig) nog wel mijn hulp nodig: ze laten me een stukje tekst lezen met de vraag ‘denk je dat ze dit leuk zal vinden’? En als ik eerlijk zou zijn geweest, zou ik hebben gezegd dat het hun moeder niks uit zal maken wat er staat, omdat ze het idee alleen al prachtig zou vinden. Dat haar drie kinderen de handen ineen hebben geslagen om iets moois voor mama te maken, en daarmee willen zeggen dat ze de liefste én de leukste moeder van de wereld is. Maar ik las de tekst met mijn ‘kritische gezicht’ die ik bewaar voor belangrijke documenten, en zei hen dat mama er super blij mee zal zijn. Dat resulteerde in drie blije en tevreden hoofden, en een trotse en dankbare vader.

wk18 ES - FAM Schaepman 2019

Trots op mijn kinderen, en dankbaar voor mijn vrouw Véronique omdat zij zo’n geweldige moeder is. Het is misschien niet heel erg netjes om over je eigen kinderen te zeggen, maar aangezien ik zelf niet met de eer strijk mag het best een keer, toch? Mijn kinderen zijn beleefd, netjes en slim, en ik ben ontzettend trots op ze. Ze spreken met twee woorden, doen hun best op school, maken hun huiswerk en nemen niet alles voor lief. Het resultaat van een moeder die heeft besloten zich op de kinderen te concentreren, en helaas daardoor nog wel eens het gevoel heeft dat ze zich moet verantwoorden voor haar keuze geen baan buiten de deur te hebben. Maar schat, jij hebt een van de zwaarste banen ter wereld en dat doe je geweldig. Dus daarvoor wil ik jou bedanken!

 

PS: ja, Moederdag is ontzettend commercieel, maar dat maakt dat bloemetje niet minder gemeend.

 

You May Also Like

These Stories on Eduard Schaepman

Subscribe by Email

No Comments Yet

Let us know what you think